sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Väliasemalla tapahtuu


Aloitin työt Nokian Väliasemalla 1.10.2019. Tarkoitukseni on kirjoittaa päiväkirjaa työkokemuksistani sekä oppimistani asioista yleisesti.
Tutustuminen alkoi perehdytyksellä sekä kuukausipalaverin merkeissä. Olen lukenut kirjallista materiaalia ja nyt tutustuin työtiloihin konkreettisesti. Ensimmäisten päivien aikana olen käynyt keskusteluja Väliasemasta työpaikkana ja työtehtävistä vapaamuotoisesti. Kuvaukset työn kiinnostavuudesta ja työnhaun eri vaiheista sekä valmennuksesta ovat jääneet mieleen erityisesti.
Olen päässyt luontevasti mukaan taukokeskusteluihin ja työyhteisön jäseneksi. Sain oman työpisteen ja olen aloittanut kirjoitustyöt. Väliasemalla keskusteluilmapiiri on avoin ja ideoinnin mahdollistava. Jatkan työtä ammatillisen osaamiseni päivittämiseksi.

Tätä tekstiä kirjoitan Jari Hakasen (2011) Työn imu – kirjan innoittamana. Hakasen (2011) kuvauksen mukaan työn imu tarkoittaa myönteistä tunne- ja motivaatiotilaa työssä. Ihminen kokee työnsä mielekkäänä ja työhön liittyvät tarmokkuus, omistautuminen ja uppoutuminen. Omistautuminen tarkoittaa merkityksellisyyttä, inspiraatiota ja haasteellisuutta yhteisessä työssä. Viihdyn hyvin kehittämistyön parissa, koska se vastaa koulutustani. Vetovoimaa työhön koen kirjoittamistyössä sekä oppimisen mahdollisuuksiin liittyen.
Väliasema työpaikkana tarjoaa monia mahdollisuuksia tutkimus- ja kehittämistyöhön. Työyhteisön vuorovaikutukseen kuuluvat esimiehen ja työyhteisön tuki, arkinen huomaavaisuus sekä palaute ja arvostus yleisesti. Yhteiset päivittäiset kohtaamiset lisäävät ja vahvistavat hyvinvointia. Työtä halutaan tehdä ja yhteisöllisyys on voimavara.
Henkilökohtaisessa valmennuksessa olen tutustunut Kykyviisariin. Olemme kartoittaneet tilannettani, vahvuuksiani sekä kehittämiskohteita. Vastausten perusteella työ- ja toimintakykyni ovat hyvällä tasolla: osallistuminen lisää hyvinvointiani ja terveelliset elintavat auttavat pitämään vireyttä yllä. Hyvä osaaminen ja osaamisen kehittäminen toteutuvat päivittäisessä työssä. Sen sijaan panostusta kannattaa lisätä työ- ja vapaa-ajan yhteensovittamiseksi. Väliaseman valmennuksella olen saanut palautetta työntekijänä, voimavarojeni suuntaamiseksi ja jatkotyöskentelyyn liittyen.
Ensimmäiset työviikot ovat olleet antoisia ja työtehtävät ovat vastanneet odotuksiani. Tarkoitukseni on jatkaa kirjoittamistyön parissa. Yhdessä oppimisen hetkiä kannattaa jakaa.
Ulla Pellinen
nokianvs@gmail.com


Lähteet:
Hakanen J.J.: Työn Imu. Työterveyslaitos. Helsinki 2011.